joomla templates top joomla templates template joomla

Beheer kaarten.

 JDM toestel preJDM Beheer Kaarten

WAARSCHUWING ! De onderwerpen die ik hier NIET behandel kunnen de werking van het toestel negatief beïnvloeden. Blijf daar dus vanaf, tenzij je weet wat je doet en dan heb je mijn info waarschijnlijk ook niet nodig J.

Op de meeste toestellen zullen minimaal dezelfde kaarten staan zoals je die nu bij mij ziet.

  • Gmapbmap.img              Wereldwijde basiskaart met hoogte- en ruwe route informatie.
  • Gmapprom.img               Kaart met gedetailleerde informatie.
  • Gmaptz.img                    Kaart met verdeling van de van de wereldwijde tijdzone’s.
  • Gmapsupp.img               Kaart met aanvullingen. Supplement.

ER MAG ALTIJD MAAR 1 EXEMPLAAR VAN DEZE BESTANDEN AANWEZIG ZIJN.

Bedenk bij het plaatsen van kaartbestanden dat het interne geheugen sneller is dan een SD kaartje.

Gmapbmap.img.

Deze basiskaart mag niet verwijderd worden, omdat de eerste fase bij het berekenen van een route op deze kaart gebeurt en pas voor de gedetailleerde route berekening wordt overgeschakeld naar de prom en/of supp kaart. Er is ook geen zinvolle toevoeging om deze kaart zichtbaar te maken in Basecamp.

Gmapprom.img.

Dit is de kaart met detail informatie, die door Garmin is geïnstalleerd en wordt bijgewerkt via lifetime update e.d. Deze kaart heeft het BC icoon en is dus zichtbaar in basecamp, zodra je het toestel aansluit. Verwijderen van deze kaart is dus niet zinvol. Verplaatsen van deze kaart van toestel naar geheugenkaart of omgekeerd kan wel, maar wees daar voorzichtig mee.

Gmapsupp.img.

Hier kan een aanvullende kaart in met gebieden die niet gedekt zijn door de prom kaart of een kaart met een andere doelstelling dan de promkaart b.v. een Topo of stafkaart. Indien deze kaart niet meer benodigd is kan hij zondermeer verwijderd worden. Voor deze kaart kan het noodzakelijk zijn dat hij zichtbaar is voor Basecamp. Zeker als deze kaart een gebied bevat die je extra hebt toegevoegd voor b.v. een vakantie en Basecamp moet daar routes voor versturen. Verderop kom ik uitgebreid terug op de leuke dingen die we kunnen doen met de supp. kaarten en een voorbeeld geven hoe we de gmapprom kunnen verkleinen zodat het meest gebruikte kaartdeel zich in het interne geheugen bevindt en het minst gebruikte als supp op een SD kaart staat.

Gmaptz.img.

Timezone map. Dit bestand is nodig om de lokale tijd te berekenen. De GPS tijd is altijd de GMT tijd (Greenwich Time). Dit bestand mag dus niet verwijderd worden en het is ook niet zinvol om deze in Basecamp weer te geven.

Andere img bestanden.

Alle andere eventueel aanwezige img bestanden mogen verwijderd worden, zonder dat ze de werking van het toestel beïnvloeden. Er is natuurlijk wel een reden waarom deze bestanden er ooit opgezet zijn.

Nu alle overbodige bestanden verwijderd zijn, rest nog een Harde reset en is het toestel weer lekker schoon en sneller. Hoe je een harde reset uitvoert is per toestel verschillend en ligt buiten de strekking van dit document.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Gesponsorde berichten

Over de lesssen

Deze lessen zijn ontwikkeld om organisatoren en coördinatoren van diverse evenementen te ondersteunen.

.

Contact

Als je vragen hebt over de inhoud van de site of over de lessen, voel je vrij om contact met ons op te nemen. 

Email naar: 

Support[at]gps-lessen.nl

Openingstijden

Openingstijden doen we niet aan, als enthousiaste GPS gebruikers moeten we natuurlijk ook regelmatig weg met de gps. 

Gemiddelde bereikbaarheid:

  • Winter: Goed, het weer is te koud voor de motor
  • Voorjaar: Redelijk, afhankelijk van het weer
  • Zomer: Stukken minder, het weer is te mooi
  • Najaar: Redelijk, afhankelijk van het weer