joomla templates top joomla templates template joomla

Gegevens bekijken.

GMTK scan

Ook nu nemen we mijn situatie weer als uitgangspunt. Ik heb op dit moment 6 kaarten geïnstalleerd, waarvan 2 oude versies.

City Navigator Europe NT 2017.1 Versie voor de Z660 en ouder
City Navigator Europe NTU 2017.1 Versie voor de Z3xx,Z5xx
City Navigator Europe NTU 2017.2 Nieuwste versie voor Z3xx en Z5xx
OFM (EU2015-05-14) Open Fiets Map versie 14 mei 2015
OSM generic routable (new style) Open Street Map NTU style
OSM Topo Summer Norway Open Street Map stafkaart Noorwegen

City Navigator kaarten.

Er is veel onduidelijkheid over de wegenkaarten van Garmin. En ook Garmin werkt niet mee om aan die onduidelijkheid een eind te maken. Her en der kom je namen tegen als Mapsource kaarten, lifetime (LM) kaarten, Basecamp kaarten etc.etc. De kaarten zijn een afzonderlijk product en hebben een eigen productnaam n.l. City Navigator. Alle andere namen zijn geen kaartnamen, maar namen voor een programma of een abonnementsvorm.

NT en NTU.

Je ziet bij mij dat ik 2x de 2017.1 kaart heb geïnstalleerd (NT en NTU). Dit zijn schijnbaar dezelfde kaarten. Niets is minder waar. Dit zijn wel degelijk verschillende kaarten. Routes gemaakt voor NT kaarten MOETEN her-berekend worden voor gebruik in een toestel met NTU kaarten en andersom. In routes die ik maak zul je daarom de kaart versie in de routenaam terug vinden.

Open Street Map (OSM).

Open staat hier voor Opensource (publieke bron). Voor iedereen toegankelijk. Dit betekend dat er geen financiële vergoeding gevraagd mag worden voor de data (Wel voor een datadrager zoals een CD). Dit houdt echter niet in dat OSM gratis is. Een bijdrage aan het verzamelen van de gegevens of een financiële donatie voor het onderhoud aan de servers is een kleine tegenprestatie.

Ergens in de aankomende maanden zal ik een uitgebreide beschrijving maken over de installatie en het gebruik van OSM kaarten.

Heb je geen Lifetime abonnement en je kaarten zijn erg verouderd kun je het gebruik van OSM kaarten dus overwegen. Daarnaast bevatten OSM kaarten vaak meer gegevens, zoals afzonderlijke huizen en zijn groter dan CN kaarten van hetzelfde gebied. Voor route ontwerpers/planners kan dit een prettige aanvulling zijn.

Open Fiets Map (OFM).

OFM kaarten bevatten meer gegevens voor fietsers. Denk hierbij aan fietspaden, maar ook aan de bordjes van het fietsknooppunten netwerk.

TOPO.

Topo kaarten bevatten meestal geen data om routes te maken, maar wel veel detail, zoals hoogtelijnen en informatie die van belang is voor wandelaars en andere offroad gebruikers.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Gesponsorde berichten

Over de lesssen

Deze lessen zijn ontwikkeld om organisatoren en coördinatoren van diverse evenementen te ondersteunen.

.

Contact

Als je vragen hebt over de inhoud van de site of over de lessen, voel je vrij om contact met ons op te nemen. 

Email naar: 

Support[at]gps-lessen.nl

Openingstijden

Openingstijden doen we niet aan, als enthousiaste GPS gebruikers moeten we natuurlijk ook regelmatig weg met de gps. 

Gemiddelde bereikbaarheid:

  • Winter: Goed, het weer is te koud voor de motor
  • Voorjaar: Redelijk, afhankelijk van het weer
  • Zomer: Stukken minder, het weer is te mooi
  • Najaar: Redelijk, afhankelijk van het weer