joomla templates top joomla templates template joomla

Papieren kaarten

Heb je in alle soorten en maten en afhankelijk van de toepassing gebruik je een kaart. Iemand met een beetje verstand gaat niet zeilen op de waddenzee met een ANWB wegenkaart. Met een gps is dat eigenlijk niet anders.

Garmin levert een aantal soorten, maar ondertussen zijn er ook legio opensource alternatieven beschikbaar. De meeste 'open' data is opgeslagen in het OpenStreetMap project en via verschillende filters worden daar de Openstreetmap(OSM), openfietsmap(OFM) en o.a. de openseamap(OSeM) kaarten uit samengesteld.

Open diverse plekken op internet kun je varianten van deze kaarten downloaden. 

 

Javawa GMTK

Een Tool die erg behulpzaam is bij het beheren van al je kaartproducten is Javawa GMTK. Op http://www.javawa.nl/gmtk.html vind je de download en een uitgebreide beschrijving van wat dit tooltje allemaal voor je kan doen. 

Mijn moeder zei altijd dat mijn ogen groter waren dan mijn maag als er weer wat lekkers op tafel stond. Zo gaat dat ook vaak als Garmin weer een update beschikbaar stelt. De ene groep installeert heel Europa, omdat hij/zij niet beter weet en de andere groep installeert heel Europa uit hebberigheid. Wees eens eerlijk, reis je daadwerkelijk door HEEL Europa? Dat dacht ik al, de meesten komen waarschijnlijk de benelux niet eens uit.

Betrouwbaarheid intern geheugen

Waarom maak ik hier nu een punt van, Het past toch allemaal prima op de SD kaart. En daar zit nu net de valkuil. Er zijn 2 redenen om kaarten zo min mogelijk op de SD kaart te zetten. N.l. De SD kaarten zijn aanmerkelijk trager dan het interne geheugen maar vooral de betrouwbaarheid van het interne geheugen is veel groter. Veel storingsverschijnselen in Garmin toestellen zijn te wijten aan een beschadigde SD kaart. Die storingen kunnen varieren van niet opstarten tot het op de meeste rare momenten uitvallen en vastlopen. Beetje lullig als je onderweg geen kaarten meer hebt omdat de SD kaart beschadigd is.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Gesponsorde berichten

Over de lesssen

Deze lessen zijn ontwikkeld om organisatoren en coördinatoren van diverse evenementen te ondersteunen.

.

Contact

Als je vragen hebt over de inhoud van de site of over de lessen, voel je vrij om contact met ons op te nemen. 

Email naar: 

Support[at]gps-lessen.nl

Openingstijden

Openingstijden doen we niet aan, als enthousiaste GPS gebruikers moeten we natuurlijk ook regelmatig weg met de gps. 

Gemiddelde bereikbaarheid:

  • Winter: Goed, het weer is te koud voor de motor
  • Voorjaar: Redelijk, afhankelijk van het weer
  • Zomer: Stukken minder, het weer is te mooi
  • Najaar: Redelijk, afhankelijk van het weer